Burrata en gegrilde perziken salade

Burrata past goed in zomerse salades. Aangezien de zomer opkomst is hebben we hier alvast een lekker recept. Dit recept is voor 4 personen, waarbij de voorbereiding 10 minuten is en de bereiding 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 4 verse perziken
  • 1 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 stronkjes witlof
  • 75 g rucola
  • 2 rode ui
  • 300 g burrata
  • 75 g hazelnoten, geroosterd
  • handjevol croutons

Chipotle-honing vinaigrette:

  • 2 el honing
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 3 el chipotle-tabasco
  • 100 ml olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Benodigdheden:

  • garde
  • BBQ of grill voor direct grillen
  • gietijzeren grillrooster
  • kwastje

Bereidingswijze:

  1. Begin eerst met het maken van de chipotle-honing vinaigrette. Meng de honing, grove mosterd, wittewijnazijn en chipotletabasco in een kleine kom en roer ze goed door elkaar met een garde. Voeg al roerend druppelsgewijs olijfolie toe en klop daarna totdat er een goed gebonden dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Bereid de BBQ of grill met een gietijzeren grillrooster en verhit deze tot dat de temperatuur de 200 °C heeft bereikt.
  3. Snijd de 4 perziken doormidden en verwijder hierbij de pit. Doe er wat olijfolie overheen en wat zout en versgemalen zwarte peper. Grill ze daarna heet en kort, zodat ze een mooie grillstreep krijgen en de vruchten zacht worden. Hoe lang dit ongeveer moet hangt af van hoe rijp de perziken in het begin waren.
  4. Haal de bladeren van het witlof los en verdeel ze samen met de rode uit, rucola over een grote platte schaal. Verdeel over de rucola de gegrilde perziken. Trek de burrata in grove stukken en leg ze op de salade en bestrooi deze met wat zwarte peper. Als laatste garneer je de salade met croutons, geroosterde hazelnoten en de chipotle-honing vinaigrette.

Eet smakelijk!

(Bron: foodandfriends)

Deel op Facebook Verstuur per mail