Salade met verse groenten

Langzaam gaan we alweer richting de lente. Om alvast in de stemming te komen vindt u hier een recept van een heerlijke lente salade met verse groenten. Deze salade is fris van smaak en goed te eten als lunch!

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges
  • 200 gram tuinbonen
  • 150 gram dubbelgedopte tuinbonen
  • 2 courgettes
  • gemengde sla, zoals rucola, jonge eikenblad, romaine en little gem
  • eventueel: bonenscheuten ter garnering
  • 200 gram chèvre, met of zonder honing
  • rasp van 1 citroen
  • Parmezaanse kaas voor garnering
  • 100 gram hazelnoten
  • olijfolie en citroensap voor de dressing
  • peper
  • zout

Bereiding

Toast de hazelnoten in een droge koekenpan tot mooi bruin. Blijf hier altijd even bij: ze verbranden snel. Grill daarna de asperges ongeveer 5 minuten, zodat ze een mooi streepje hebben maar hun bite houden. Laat ze afkoelen en snij ze in de lengte: dit kan bijvoorbeeld met een kaasschaaf of een dunschiller. Doe dit ook met je courgette, of nog beter: maak courgettespaghetti met een groentesnijder. Maak een dressing van de olijfolie en citroensap, ongeveer 2 op 4, en breng op smaak met zout en peper.

Roer de chèvre los in een kommetje met een eetlepel van de dressing. Voeg de asperges toe en roer om zodat de asperges goed bedekt zijn. Meng in een schaal de salade met asperges en de dressing. Top met de getoaste hazelnoten en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en bonenscheuten. Voor een speels effect: serveer in portiekopjes!

 

(bron: https://www.natuurenmilieu.nl/)

Deel op Facebook Verstuur per mail