Altijd al willen weten hoe een vegetarische burger smaakt? We hebben hier een heerlijk recept voor frisse vegetarische burgers. Makkelijk om zelf te maken!
Ingrediënten:
- 2 Garden Gourmet vegetarische burger deluxe XL
- 2 volkorenbroodjes met pompoen- en zonnebloempitten
- 100 gram feta
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 1-2 tomaten
- 1 avocado
- 1 krop sla
- 1 mango
- (4 el wortel-gember spread) lees de ingrediënten hieronder
- (4 el pinda-munt dressing) lees de ingrediënten hieronder
Pinda-muntdressing:
- 3 el pindakaas
- 4 el tamari of sojasaus
- 2 el ahornsiroop
- een flinke hand munt
- scheut water naar wens
Wortel-gemberspread:
- 200 gram gekookte wortelen
- 1 el gembersiroop
Bereidingswijze:
- Voor de pinda-munt dressing: snijd de munt zeer fijn. Meng deze vervolgens met de pindakaas, tamari, ahornsiroop en eventueel een scheut water naar wens. Houd deze dressing apart.
- Voor de wortel-gemberspread: pureer de wortelen met een lepel gembersiroop. Proef of deze naar wens is, en voeg anders nog wat peper en zout toe. Houd de wortel-gemberspread apart.
Frisse veggie burger
- Snijd de courgette in plakken en grill deze in een laag olie.
- Snijd de tomaten, avocado, mango en rode ui in dunne plakken. Houd deze apart totdat je de burger gaat stapelen.
- Bak ondertussen de burger in een koekenpan goudbruin.
- Halveer het broodje en smeer een laag wortel-gemberspread op de bodem.
- Bouw de burger: begin met een krop sla, vervolgens de burger, 1 à 2 plakken tomaat, gegrilde courgette, mango, avocado en rode ui.
- Verdeel vervolgens de pinda-dressing over de burger. Maak de burger af met verkruimelde feta en genieten maar.
Eet smakelijk!
(Bron: talkiesmagazine)