Gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas

Het is alweer halverwege januari. Dat betekent dat je waarschijnlijk druk in de weer bent met je voornemens voor dit jaar of misschien heb je een aantal voornemens al op een lager pitje staan. Wat geen verrassing is, is dat de meeste mensen in januari beginnen met een gezonde levensstijl. Dat kan natuurlijk voor iedereen iets anders betekenen, maar vaak heeft het te maken met gezond en vers eten.

Met de lunch kan het lastig zijn om iets lekkers en gezond te eten. En om te voorkomen dat je toch een frikandel- of kaasbroodje bij de bakker haalt, gingen wij op zoek naar een recept voor een gezonde en toch super lekkere lunch. De ingrediënten zijn natuurlijk heerlijk vers te verkrijgen op de markt!

Ingrediënten: 

 • 1 citroen
 • 6 middelgrote eieren
 • 50 ml halfvolle melk
 • 6 tl milde olijfolie
 • 200 gr verse spinazie
 • 200 gram geraspte rode bieten
 • 3 el ongezouten walnoten
 • 200 gr zachte geitenkaas

Bereiding: 

 1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren los met het citroenrasp en de melk en bestrooi met wat zout.
 2. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan en bak ¼ van het ei (per 4 personen) op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant een ½ min. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Herhaal tot je voor ieder een omelet hebt.
 3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie kort totdat de helft geslonken is.
 4. Verdeel de spinazie en bieten in een strook net onder het midden van de omeletten, laat 2 cm aan de zijkanten en 5 cm van de boven en onderkant vrij. Hak de walnoten fijn. Verkruimel de geitenkaas over de biet en bestrooi met de walnoten. Rol de omeletwraps vanaf de onderkant strak op, vouw de zijkanten dicht en rol verder tot een pakketje. Halveer ze en serveren maar!

Natuurlijk kun je de rode bieten en spinazie ook voor andere groentes vervangen, mocht je er niet van houden.

(bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190206/omeletwraps) 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail