Indiase Butter Chicken

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

Marinade kip
700 gr kippendijen
150 ml yoghurt
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl garam masala
1 tl komijn poeder
1 tl gemalen kardemom
1 tl kurkuma
zout

Saus
3 medium gesnipperde uien
10 cm gember
6 teentjes knoflook
2 tl garam masala
1 tl komijn poeder
2 tl paprikapoeder
400 gr blokjes tomaat
75 gr (room)boter
100 ml room
Snufje zout
60 gr gemalen cashewnoten
handje vol verse koriander
citroensap

Serveren met
rijst
naan brood

Bereiding:

  1. Maak je de marinade voor de kip door het yoghurt te mengen met 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel komijn poeder, 1 theelepel gemalen kardemom en 1 tl kurkuma. Meng goed door en voeg een flinke snuf zout toe. Snijd de kip in stukjes en meng met de kruidige yoghurt. Laat dit zo lang mogelijk, maar minimaal 30 minuten marineren.
  2. Maak in de tussentijd de saus. Snipper de uien, hak de gember en knoflook fijn. Fruit eerst de uien aan in een pan mer 25 gr boter met een beetje zout en voeg na een paar minuten knoflook en gember toe. Voeg na 2 minuten het volgende kruidenmengsel toe: 2 theelepels garam masala, 1 theelepel komijn poeder  en 2 theelepels paprikapoeder. Bak 20 seconden mee en voeg de gepelde tomaten toe. Breek de tomaten met een spatel en voeg ook de cashewnoten toe aan de saus. Laat ongeveer 15 minuten sudderen.
  3. Blend de saus vervolgens tot een gladde saus in een blender of keukenmachine. Houd de saus apart. Bak de kip aan in een pan ongeveer 5 minuten, in 25 gr boter. Voeg vervolgens de saus, overige roomboter en het room toe en laat 30 minuten sudderen tot de kip zacht en mals is.
  4. Serveer de butler chicken met gehakte koriander en citroensap naar smaak. Serveer met rijst en naanbrood.
Bron: https://jaimyskitchen.nl/recept-indiase-butter-chicken/

Deel op Facebook Verstuur per mail