Kerst spaghetti met heerlijke paddenstoelen!

Kerst is weer in volle aantocht en al is het dit jaar helaas anders dan we gewend zijn. Het lekkere kerstdiner slaan we natuurlijk niet over. Daarom hebben wij de heerlijk kerst spaghetti met paddenstoelen op het menu staan. We laten je stap voor stap zien hoe het gemaakt kan worden!

Voor 4 personen!

Wat heb je nodig?

Tip! Achter de producten staat bij welke ondernemer je het kan halen!

Hoe maak je het?

  1.  Kook de spaghetti gaar en vang tijdens het afgieten van de spaghetti  het kookvocht op, deze zul je later moeten hergebruiken. Snijd de paddenstoelen in kleine blokjes. Persoonlijk vind ik het lekkerder om de paddenstoelen in kleine stukjes te hebben, maar de keuze is aan jou!
  2. Warm de boter op in de pan en bak de paddenstoelen tot ze zijn geslonken. Haal dit uit de pan, zodat je deze pan kan hergebruiken.
  3. Snijd zowel de ui als knoflook en laat deze even pruttelen in de pan. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze helemaal slinken. Voeg vervolgens de helft van de crème fraiche erbij en giet een deel van het kookvocht toe. Laat dit even pruttelen en voeg vervolgens de rest van de crème fraiche erbij met eventueel nog wat kookvocht.
  4. Wanneer je de pijnboompitten geroosterd wil hebben kan je ze even meebakken in de pan of even in de oven doen op 180 graden voor 2 minuutjes. Je kan ze natuurlijk ook later toevoegen.
  5. Voeg de spaghetti toe aan het mengsel en vergeet ook niet de paddenstoelen hieraan toe te voegen.
  6. Last but not least! De parmezaanse kaas. Hier kun je nooit genoeg van hebben! 😉

Deel op Facebook Verstuur per mail