Pumpkin Pie!

Pumpkin Pie! Een heerlijke taart en ja hij is gemaakt van pompoen. Het klink wat gek, maar zodra je hem proeft zijn al je twijfels verdwenen! Het is geen moeilijke taart om te maken, dus al ben je geen ster in de keuken ook voor jou is deze geschikt!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
 • 150 gr speculaasjes (Marktbakker Ronnie)
 • 75 gr boter (Kaashandel van der Stok)
Voor de vulling:
 • 500 gr pompoenblokjes E.C. Klaassen agf)
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 3 eieren (kaashandel van der Stok)
 • 1 tl koek- en speculaaskruiden
 • 50 gr suiker

Tip!

Achter de ingrediënten staat bij welke ondernemers je producten kan halen op de markt!

Hoe maak je het?
 1. Kook de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in een pan met water. Giet het water af en stamp de pompoenblokjes tot puree. Dit kun je eventueel ook doen met een staafmixer. Schep daarna het pompoenmengsel op een bord, dek af met vershoudfolie en laat goed afkoelen.
 2. Ondertussen maak je de bodem. Verkruimel de speculaasjes met een deegroller of een keukenmachine. Smelt de boter en meng de boter met de koekkruimels. Schep de koekkruimels in een springvorm/vlaaivorm. Druk met een lepel de koekkruimels aan. Als de koekkruimels aan de lepel blijven plakken, kun je ook een stukje bakpapier op de koekkruimels leggen en dan met de hand de koekkruimels aandrukken. Zet de vorm in de koelkast totdat het pompoenmengsel is afgekoeld.
 3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Als het pompoenmengsel is afgekoeld, meng je de 3 eieren, het blikje gecondenseerde melk, de koek- en speculaaskruiden en de suiker er doorheen. Schep het geheel op de koekjesbodem in de (spring)vorm. Bak de taart circa 70 minuten in de oven. Zet de oven op een kier en laat nog 2 uur in de oven staan. Daarna kan de taart de koelkast in.
 4. Als de taart goed afgekoeld is, kun je hem serveren met een lekker veel slagroom!

(Bron: lekker en simpel)

Deel op Facebook Verstuur per mail